Treci la tabela cu dateTreci la meniuTreci la cautareReferinte scurtaturi
   
 
Dolie
 
Sunt elemente din tabla plana ce fac legatura intre doua unghiuri de sarpanta (ruperi de sarpanta sub forma de unghiuri interne). Au rolul de a prelua precipitatiile intre unghiuri (ape) si de a realiza o trecere cat mai putin vizibila intre unghiurile de asezare ale tiglei metalice. In situatii speciale, in functie de zona in care se utilizeaza exista dolie de margine si dolie de horn.
dolie_cr.gif dolie.jpg dolie casa.jpg  
 
Sort streasina
 
Este un element executat din tabla plana care imbraca partea de chenar din lemn a sarpantei denumita popular sageac si care are rolul principal de a directiona apa de la folia anticondens spre jgheab.
sort streasina_cr.gif sort streasina.jpg sort streasina casa.jpg  
 
Bordura fronton
 
Este un element din tabla plana ce realizeaza inchiderile exterioare de tip perimetral ale acoperisului imbracand structura din lemn.
bordura fronton_cr.gif bordura fronton.jpg bordura fronton casa.jpg  
 
Coama rotunda
 
Prin definitie coama reprezinta elementul de legatura dintre doua ape si este plasat de regula in linie dreapta la cea mai inalta cota a acoperisului.
coama rotunda_cr.gif coama rotunda.jpg coama rotunda casa.jpg  
 

Bordura calcan

Se recomanda in cazul in care acoperisul existent intalneste in vecinatate o suprafata perpendiculara a unei case existente situatie in care tabla tip tigla trebuie sa formeze o inchidere perimetrala cu peretele respectiv . Acest element se foloseste pentru a se evita scurgerile si infiltratiile dinspre zid spre interiorul cutei tiglei metalice.

bordura calcan 2_cr.gif bordura calcan.jpg bordura calcan casa.jpg  
 

Opritor zapada

Rolul acestor elemente este de a opri alunecarea zapezii in caz de dezghet spre jgheab totodata fiind un element de protectie impotriva caderii in exterior a zapezii si sloiurilor de gheata.

opritor zapada 2_cr.gif opritor zapada.jpg opritor zapada casa.jpg  
 

Pazia sub jgheab

Este un element decorativ care imbraca pazie din lemn din spatele jgheabului. Este executat din tabla plana la fel ca celelalte elemente de tinichigerie.

pazie jgheab.jpg pazie fronton 2 blue.jpg pazia sub jgheab casa.jpg  
 

Pazia sub fronton

Este un element decorativ care imbraca partea din lemn ramasa dupa asezarea inchiderilor laterale.Este executat din tabla plana la fel ca celelalte elemente de tinichigerie.

pazie fronton.jpg pazie fronton 2 blue.jpg pazia sub fronton casa.jpg  
 

1.Folie anticondens

Are rolul de a prelua condensul aparut pe partea inferioara a tiglei metalice in urma transferului termic, are o rezistenta mecanica foarte buna, sustine scurgerea apei fara infiltrare si rezista la mucegai.

m_folie.jpg  
 

2. Burete de etansare

Sunt elemente din polietilena expandata cu pori inchisi, care copiaza amprenta tiglei metalice pentru a nu permite patrunderea umezelii si a prafului. Se monteaza in coame, streasini sau dolii si au rolul de a mpiedica supraventilatia.

bureti.jpg  
 

3. Silicon Etansant

Se foloseste la etansarea imbinarilor sistemului pluvial.

silicon_cr small.jpg  
 

Elemente de fixare:

1. Suruburi

Pentru tigla metalica se folosesc suruburi autoperforante prevazute cu garnitura de etansare. Toate suruburile sunt vopsite in gama RAL fiind livrate in culorile tiglei metalice.

2. Popnituri

Pentru imbinarea elementelor sistemului pluvial se folosesc popnituri colorate. Toate popniturile sunt vopsite in gama RAL fiind livrate in culorile sunt vopsite in gama RAL fiind livrate in culorile sistemului pluvial.

Element de retus:

Spray retus

Este un element special care se foloseste in zona in care tabla a fost taiata sau zgariata.

m_suruburi2.jpg popnituri.jpg spray.jpg